Tel. 073-214 98 23 eller 0586-77 88 55.

Köp- och leveransvillkor

Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 1-5 arbetsdagar. Gäller ej beställningsvaror som kan ha en leveranstid på 2-10 veckor. 

Varorna skickas normalt till service point.

Vissa artiklar skickas från leverantör direkt, så lagerstatus är inte alltid korrekt då vi inte kan se alla leverantörers lagerstatus.
Vi skickar beställningar vanligtvis med DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.
Paket till privatperson får vara max 150 cm långt, för längre paket fodras företagspaket. Paket över 120 cm skickas till DHL uthämtningsställe.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till DHL eller annan transportör och göra en skadeanmälan, Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet och skadan är av den art and den kan hänföras till DHL eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med DHL eller transportföretaget inte kan lösas så tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan den går i retur till oss (paket ca 1 mån, brev 14 dagar) så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Vid ordervärde överstigande 1500 kr bjuder vi på fraktkostnaden till service point..Gäller ej hemleverans.
Vid skrymmande gods kan extra avgift förekomma. I dessa fall hör vi av oss innan leverans


Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor).

Garantitiden skiljer sig åt mellan olika produkter. Garantiärenden hanteras olika beroende på varans art. I vissa fall hanteras garantiärenden av tillverkaren eller av denne auktoriserad verkstad. I andra fall hanteras garantiärenden av oss direkt.
Kontakta oss gärna för mer information om garantirutinerna kring den produkt ni är intresserad av om ni är osäker.

Vid retur kräver vi att varan är oanvänd, i sin originalförpackning samt återsändes tillsammans med ursprungliga orderhandlingar. 
Du betalar själv returfrakten. Du får inte retunera varor mot postförskott eller efterkrav. Sådana leveranser löses inte ut av oss.
Vi vill påpeka att vid transport till oss, ansvarar du som kund för att varan når oss i oskadat skick.

Vi betalar inte tillbaka ursprungsfrakten till kund 99/149 kr

Vi kontrollerar/testar insända varor i enlighet med er felbeskrivning, det är därför en fördel om den är så utförlig som möjligt.
Om varan befinnes vara felfri debiteras en avgift om f.n. 300 kr inklusive moms för att täcka våra kostnader för returen.
Vid felaktig leverans, dvs leverans av fel vara, fel antal, skadad eller bristfällig vara skall du som kund omgående kontakta PLs Hjälpmedelsbutik. För återbetalning 
 


Förbehåll


Vi förbehåller oss rätten att annulera beställningar oavsett om det gäller felaktigheter såsom tryckfel, ex. priser, specifikation etc, tekniska problem, massbeställningar eller om varan är slut hos leverantör. Då information på hjalpmedel.com i huvudsak kommer från leverantörer avsäger vi oss ansvar för detta.
Vid eventuellt fel information har ni naturligtvis rätt att häva ert köp med hänvisning till detta.
 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i dataskyddsförordningen (GDPR).

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen